Generationer af flippermaskiner
Flippermaskiner har en lang tradition, hvis rødder går tilbage til det 18. århundrede. Allerede dengang skød man en stålkugle fra nederste højre hjørne ud på spillepladen. I de tidlige dage havde spillerne dog ikke mulighed for at gribe aktivt ind i spillet. På det tidspunkt løb kuglen ned ad en træplade og skulle forbi en labyrint af søm, før den landede i felter, der betød forskellige point for spillerne. Udtrykket "pinball" blev opfundet som et resultat heraf og eksisterer stadig i dag. Efter Anden Verdenskrig blev pinball-fingrene opfundet, og for første gang fik spilleren mulighed for at skyde bolden opad igen og på den måde holde den i spillet så længe som muligt.
Hver flippermaskine er et unikt mesterværk, der er blevet fremstillet med stor opmærksomhed på detaljer. Der er meget manuelt arbejde involveret i produktionen af en flippermaskine, så der er ikke to, der er ens. I gennemsnit lægges der 400 meter kabel i en maskine, og der installeres over 3500 enkeltdele. Restaurering er derfor ikke let og tager meget tid. Vores restaureringsteam har over 30 års erfaring og kender derfor hvert et træk til hver eneste flippermaskine.
Siden opfindelsen af pinball-fingrene har pinball-verdenen ændret sig meget. I dag kan flippermaskiner opdeles i 3 forskellige tidsperioder - og dermed typer. Den første generation er den elektromekaniske flippermaskine (EM), som blev bygget fra 1960'erne til slutningen af 1970'erne. EM'erne havde endnu ikke musik eller lydeffekter, og de havde ikke ramper, som kuglen kunne løbe over. I stedet hører spilleren de klaprende ruller, som hele tiden ændrer stillingen, så snart kuglen hopper på forskellige bump eller rammer enkelte mål; på nogle maskiner lyder der en klokke, når kuglen rammer et mål. Spilleren mærker boldens løb, mens han spiller. Bagglassene (glasset i hovedet) er trykte og særligt sjældne i god stand. Det er meget svært at erstatte et originalt trykt bagglas.
I slutningen af 1960'erne var pinball allerede en integreret del af ungdomskulturen i Tyskland. Udtryk som Game Over, Tilt og Flipped blev forskellige udtryk og forankret sig i fælles sprog.
Den følgende generation var Early Electronics (EE), et begreb, der blev dannet mange år senere. Disse flippermaskiner blev bygget i 80'erne til og med 1990. Klassikere som High Speed, Taxi eller Phantom of the Opera stammer fra denne tid. EE'erne havde musik, tale og ramper for første gang. I nogle enheder foregik legen på flere niveauer. Ud over ramper var der også outholes - huller i spillepladen - som transporterede bolden under spillefladen til et andet sted. Et eksempel er det magiske spejl i Phantom of the Opera. Pointvisningen blev nu ikke længere givet via ruller, men vist digitalt på et display.
Teknologien fortsatte med at udvikle sig, og så de første DMDs kom på markedet i 1991 - dot matrix display. DMD'erne havde mere kraftfulde skærme og fremhævede forskellige animationer og bogstaver samt mini-spil. For eksempel, på Fish Tales Flipper (1992) du skyder på jet skiløbere - disse skud er affyret over pinball knapper. DmDs har altid musik, delvist indspillet af berømte bands som "The Who" og har ofte de oprindelige stemmer fra stjerner som Arnold Schwarzenegger (Terminator II og III) eller Will Smith (Independence Day). DMDs er meget farverige, spillet er hurtigt og lover en enorm mængde underholdning og sjov for fans i alle aldre!
Flippermaskiner er stadig i produktion og har nu endda TFT-skærme som score- og grafikdisplays for en endnu bedre spiloplevelse.
Vi tilbyder vores kunder flippermaskiner i alle kategorier. Fra 1961 til 2010 omfatter vores portefølje over 100 forskellige flippermaskiner. Hvis din drømmes flippermaskine stadig ikke er der, så lad os det vide, og vi vil hjælpe dig med at finde den. God fornøjelse med at spille!